University Campus

Kottayam
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Dibuix © architectureRED
Architects
architectureRED

UNIVERSITY CAMPUS

The design for the institution developed from the idea of lifting the building and allowing the wetlands to continue below the structure. The open spaces and community areas of the campus were then integrated with the wetlands to create a unique, yet responsible response to the context.

The buildings were drawn out as linear bars placed on the wetlands, with a series of open spaces along the length which opened up into public spaces and break out areas for common usage by the students. A series of open and semi-open spaces link the buildings while maintaining a constant connection with the outside. The elevation reflects the buildings orientation and responds to the climatic considerations of Kerala.

Projectes relacionats

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Revista

Altres projectes per architectureRED

Beach Villa
Chennai
Raga
Chennai
Aeronautical Department Block
Chennai
Kenbridge Schools
Signature Towers
Chennai