vasant vihar residence

New Delhi
Foto © vir.mueller architects
Zeichnung © vir.mueller architects
Zeichnung © vir.mueller architects
Foto © vir.mueller architects
Visualisierung © vir.mueller architects
Visualisierung © vir.mueller architects
Visualisierung © vir.mueller architects
Visualisierung © vir.mueller architects
Architekten
vir.mueller architects
Jahr
2010

The site for this residence is in South Delhi, on a plot sandwiched between two existing houses. The challenge was to develop three separate apartment units of approximately of 10,000 sq. ft. total built up area while ensuring adequate light, ventilation and open, green spaces for all units. A landscape courtyard was sculpted out of the earth towards the south allowing the winter sun to penetrate into the living areas while floor to ceiling glass allows the indoor spaces to flow out into this green court. The building is designed as a load bearing exposed brick structure with flat slabs. This makes the construction process simpler and faster while allowing for larger volumes and an effortless aesthetic. The spaces ofare organized along a linear gallery that’s forms the spine of the building, providing for efficient circulation as well as the zone through which all services are carried and distributed.

Dazugehörige Projekte

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

Magazin

Andere Projekte von vir.mueller architects

winchester residence
Winchester, USA
delwara community toilets
Delwara
iyengar residence
New Delhi
library in wellesley
Wellesley, USA
asian games village residence I
New Delhi