Palanpur Shopping Strip

Palanpur
Photo © Celine Bottenmuller
© Celine Bottenmuller
Photo © Melissa Smith
Drawing © banduksmithstudio
Drawing © banduksmithstudio
Drawing © banduksmithstudio
Architects
banduk*smith*studio
Location
Palanpur
Year
2015
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

This four story commercial building in northern Gujarat must maximize the visibility of street facing shops, and does so by creating three strips that face two semi-open courtyards between them. The ground floor is elevated to open and ventilate off street parking whose connection to the space above is reinforced by a series of ramps and stairs that run from basement to ground to plinth, with seating embedded to encourage public use. The shade above is modulated to protect the shop fronts from sun, dipping down in the southwest to add a few hours and lifting in the northeast to let the breeze fly out.

Related Projects

  • breitensee studios
    HOLODECK architects
  • Schönbühl Shopping Center
    Holzer Kobler Architekturen
  • Hybrid Highrise Tbilisi
    Wandel Lorch Architekten
  • Einkaufszentrum Rosenberg
    atelier ww Architekten SIA AG
  • Shoppingcenter Hofgarten
    HPP Architects

Magazine

Other Projects by banduk*smith*studio

Wind House
Deesa
L House
Lapkaman
Magnolia Office
Ahmedabad
Tower House
Ahmedabad
2x2 terrace
Ahmedabad
2 Square House
Ahmedabad