Party Wall Office

Ahmedabad
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Photo © Vishal Mehta
Architects
banduk*smith*studio
Location
Ahmedabad
Year
2017

The party wall office adapts an aging, dingy row house to create a narrow new work space full of light. Lines between furniture, interior and architecture are blurred to generate a seamless habitable space, structured by the demolition of walls and insertion of a steel frame, which stabilizes the opened structure. A bi-centric spiral staircase of steel fills the cut-out that allows light to fall through all the floors. The work space extends above the building under the shade of an enveloping roof, which also ties the new framework and completes the operation.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by banduk*smith*studio

Wind House
Deesa
Mt. Abu Retreat
Mt. Abu
Three Tree House
Ahmedabad
Bougainvillea Gallery
Ahmedabad
2 Square House
Ahmedabad