Social housing Eeklo

Eeklo, Belgium
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Photo © atelier tom vanhee
Architects
atelier tom vanhee
Year
2016
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

The project is part of the social neighbourhood Boelare - Blommekens. The extension consists of a three storey building with multi-family apartments in front of twelve additional individual houses. These individual houses are secluded by a private garden wall that strengthens the urban character of the neighbourhood. The three storey building is situated at the street. An opening in the building forms the entrance to the back area. The transition from the street to the residential neighbourhood occurs gradually, thanks to the open façade, integrating the open gallery and centrally located external staircase. The façade both provides privacy for the residents and ensures the continuity of the surrounding street facades. The two-storey high façade connects with the scale of the streetscape in the Blommekens. 

Related Projects

  • Mehrfamilienhaus
    Araseki Architekten
  • Project T
    JUMA architects
  • Holzhaus mit Einliegerwohnung
    Bänzigers Architektur AG
  • Infinity Housing
    Inches Geleta
  • Marin
    TRIBU architecture

Magazine

Other Projects by atelier tom vanhee

House Varsenare
Varsenare , Belgium
Recording studio Gentbrugge
Ghent , Belgium
House Vilvoorde
Vilvoorde, Belgium
House Brussel
Brussel Sint-Gillis, Belgium
Community centre Westvleteren
Vleteren, Belgium
Community centre Woesten
Vleteren , Belgium