Victoria Mills

Mumbai
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Photo © Sameer Chawda
Architects
_OPOLIS
Year
2007
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

The project applies the Japanese sensibilities to play here by not just merging the outside and the inside as one seamless whole, but also juxtaposing several different materials and textures in one space; the rough with the smooth, like the rough slate floor contrasted against a modern material palette of glass, yellow jaisalmer and Kadappa stones.

The project had a 1700 sft office space having and equally exciting 2000 sft terrace space. The architects worked up the design of the windows, and the landscape outside to come up with a space that integrates inside and outside making a working space that feels open, well lit and attractive. Adding drama are the curved blue walls, topped by fixed glass panels, thus enhancing the levels of transparency within this sunlight infused office.

Related Projects

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten BSA SIA AG
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Magazine

Other Projects by _OPOLIS

House on The Ridge
Khadakvasla, Pune
ELTIS - Symbiosis
Pune
Nirvana Amidst Trees
Bhavnagar
House Overlooking Lake
Pune
Courtyard House (with RMA architects)
Alibag
Tan Tien- Zen Healing Center
Pune