2DC817 Studio House

Bangalore
Arquitectos
Flying Elephant Studio
Año
2001
Coste
0 - 100.000
Pisos
1 - 5 pisos

The brief was to provide living accommodation for a family of three along with studio work-spaces, on a typical urban plot measuring 60 by 40 feet. The program is fragmented into two ‘blocks’ arranged in an ‘L’ configuration. The footprint is pushed to the extreme allowable by regulations allowing for creation of a generous ‘back garden’. Living spaces are stacked at the upper levels while work studios occupy the basement floors.

The project explores an idea that takes the 'skin' elements of a conventional urban dwelling and transform them into a new architectural arrangement. A key element is the layered ‘screen wall’ which contains all the elements of a conventional ‘window’ including security grills, insect mesh screens, glass and curtains-movable blinds. This captures and intensifies the experience of unique changes in nature particular to Bangalore, while satisfying utilitarian needs.

Architects
Kiran Chandra, Karun Poovaiah, Shalini Arora, Champaka Rajagopalan,
Rajesh Renganathan

Structure
Manjunath & Co

Contractor
Gurushanth (Phase 1)
Lakshmikanth

Photographs
Rajesh Renganathan

Winner, All India Stone Architectural Awards (AISAA)

Proyectos relacionados

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Otros proyectos de Flying Elephant Studio

IIIT-B Academic Block Extension
Bangalore
Rishi Valley School
Madanapalle
Pavilion House
Bangalore
Mango Processing Unit
Ratnagiri
Food Processing Unit
Bagalur
Healthcare Centre
Dharmapuri