Pavilion House

Bangalore
Arquitectos
Flying Elephant Studio
Año
2012
Coste
No divulgado
Pisos
1 - 5 pisos

The pavilion serves as an outhouse extension for a house on the adjacent property. Building-site ensemble is diagonally ordered , along with a large garden and pool. A perforated concrete shell contains an ‘aedicule’ like cubical volume that currently houses health-spa facilities, but can also function as bedrooms

Entrance from the east patio is aligned to the pool; which links with living room of the old house. A large opening to the north integrates the interior with garden, giving the space a distinct outdoor aspect. The double height veranda-like living space wraps around the north and east faces. Large folding-sliding teak wood doors with movable louvers allow a variety of options for controlling light, ventilation, privacy and security.

In a location characterized by frequent cloudy skies, effort was to made to harvest daylight while keeping away unwanted views.The outer skin records the daily passage of the sun within the interior, capturing dramatic daily variations in weather conditions particular to the Bangalore region.

Architects
Giacomo Mion, Pandian SM, Kiran Chandra,
Iype Chacko, Rajesh Renganathan

Structure
Manjunath & Co

MEP
Yash Consultants

Contractor
J Kumar Constructions

Photographs
Manoj Sudhakaran

Proyectos relacionados

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Otros proyectos de Flying Elephant Studio

IIIT-B Academic Block Extension
Bangalore
Rishi Valley School
Madanapalle
2DC817 Studio House
Bangalore
Mango Processing Unit
Ratnagiri
Food Processing Unit
Bagalur
Healthcare Centre
Dharmapuri