House : 01 Ajit

Navsari
Visualisation © raiji.in
Visualisation © raiji.in
Visualisation © raiji.in
Visualisation © raiji.in
Dessin © raiji.in
Dessin © raiji.in
Architectes
raiji.in
Coût
Non indiqué
Étages
Non indiqué

A clear brief of accommodating all the activities in less than half of the land and the rest to be left for the greens placed the focus on the line that stitches the built and the nature. This line is enlarged into a zone of void by conceiving a shell and a core. The shell is more porous on ground, revealing the core that turns into a veranda. The life is lived through the day here overlooking the greens that change its colours as the sun moves. The shell on upper floor is made of opaque walls hiding the private quarters of the core. This reflects the sunlight, frames the views, and harbours the vegetation that cast ever changing shadows as the earth rotates. The zone of void also helps in expanding the space of small quarters on upper floor and dividing the activities in large hallway on the lower.

Projets liés

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Autres projets de raiji.in

Rambles
Office : Dishman
Ahmedabad
House : 83/84 Rukshmani
Navsari
Apartment : 1001 Pratishtha
Surat
Landscape : Ena Tundi
Ena Tundi
House : 89 Adarsh
Surat