Office : Dishman

Ahmedabad
Visualisation © Saptak Patel
Visualisation © Saptak Patel
Photo © Eastern Studio
Photo © Eastern Studio
Dessin © Eastern Studio
Dessin © Eastern Studio
Architectes
raiji.in
Coût
Non indiqué
Étages
Non indiqué

The project was done in collaboration with Eastern Studio (Raiji Pranav, Sachin Bandukwala,  Saptak Patel, Sangram Parmar )

The desire of the client for a Glass box as an image of a corporate office in the middle of parched land and arid climate demanded a significant gesture of an envelope. The whole assembly of box and envelope is placed on a raised sloped landscape for ceremonial entry and views. The building is rotated to align with the cardinal directions and each of the fascias of this envelope was placed and detailed in relation to the sun path. A tensile structure becomes the horizontal envelope on all sides of the building and spaces of varying depths under it serves as driveway, arrival porch, service bay and storages insulating the glass box.

Projets liés

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Autres projets de raiji.in

Rambles
House : 83/84 Rukshmani
Navsari
Apartment : 1001 Pratishtha
Surat
Landscape : Ena Tundi
Ena Tundi
House : 89 Adarsh
Surat
Housing : Ena Tundi
Ena Tundi