Brigade Courtyard Apartments

Bengaluru
Visualizzazione © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Foto © CnT Architects
Architetti
CnT Architects
Anno
2011
Costo
1M - 100M
Piani
1-5 Piani

The design challenge seeks to effectively tackle the dense nature of these dwellings, without compromising on the builders economic requirements, yet create a feeling of domesticity and privacy. Each apartment unit is designed with its own landscaped terrace or sit-out space. This series of terrace fronts form a successful buffer between adjacent and opposite blocks, thus making each apartment unit an individual house in itself. The idea of private landscaped terrace is achieved by means of interlock of apartment units, each one uniquely designed and positioned across this four storey complex. Thus a series of landscaped terraces tumble down to the larger central courtyard. The main courtyard is a pedestrian garden, free of motorized traffic, which in turn responds to the open landscape in front of the project.

Progetti collegati

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Rivista

Altri progetti di CnT Architects

International Flower Auction Center
Bengaluru
Tata-Dhan Academy
Madurai
Brigade Rubix
Bengaluru
ValueLabs
Hyderabad
Office interior for MindTree
Bengaluru
ORCHARD: Learning Center for MindTree
Bengaluru