Brigade Courtyard Apartments

Bengaluru
Visualization © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Architecten
CnT Architects
Jaar
2011
Kosten
1M - 100M
Verhalen
1-5 Stories

The design challenge seeks to effectively tackle the dense nature of these dwellings, without compromising on the builders economic requirements, yet create a feeling of domesticity and privacy. Each apartment unit is designed with its own landscaped terrace or sit-out space. This series of terrace fronts form a successful buffer between adjacent and opposite blocks, thus making each apartment unit an individual house in itself. The idea of private landscaped terrace is achieved by means of interlock of apartment units, each one uniquely designed and positioned across this four storey complex. Thus a series of landscaped terraces tumble down to the larger central courtyard. The main courtyard is a pedestrian garden, free of motorized traffic, which in turn responds to the open landscape in front of the project.

Gerelateerde projecten

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Magazine

Andere projecten van CnT Architects

International Flower Auction Center
Bengaluru
Tata-Dhan Academy
Madurai
ValueLabs
Hyderabad
Office interior for MindTree
Bengaluru
ORCHARD: Learning Center for MindTree
Bengaluru
Nitesh Central Park
Bangalore