Courtyard House (with RMA architects)

Alibag
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Photo © Ariel Huber
Architecten
_OPOLIS
Jaar
2010

The house forms a ‘C’ shaped courtyard with a lap pool along its open end. The 7500 sft house has verandah and passages which become outdoor living areas in the humid Alibag climate. The house takes the vernacular idiom of the pitched roof courtyard house and aims to blend within the surrounding rural landscape with the use of red clay Mangalore and ceiling tiles- yet distinct in its proportions to create a contemporary space. A lotus pond with a frangipani tree is the entrance feature within the courtyard and helps gives scale to the space. The house uses traditional cement flooring to bind all the spaces. All rooms have courts to maintain privacy for the interior spaces. There is a separate spa structure that sits overlooking a pond- a feature incorporated to use the natural overflow of the monsoon stream.

Gerelateerde projecten

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Andere projecten van _OPOLIS

Arun Patel
Mumbai
Childrens Park at Shivaji Park
Mumbai
Adventist Hospital
Pune
JRC Sancheti Hospital
Pune
Chamomile
Mumbai