vasant vihar residence

New Delhi
Photo © vir.mueller architects
Drawing © vir.mueller architects
Drawing © vir.mueller architects
Photo © vir.mueller architects
Visualization © vir.mueller architects
Visualization © vir.mueller architects
Visualization © vir.mueller architects
Visualization © vir.mueller architects
Architecten
vir.mueller architects
Jaar
2010
Kosten
100K - 1M
Verhalen
1-5 Stories

The site for this residence is in South Delhi, on a plot sandwiched between two existing houses. The challenge was to develop three separate apartment units of approximately of 10,000 sq. ft. total built up area while ensuring adequate light, ventilation and open, green spaces for all units. A landscape courtyard was sculpted out of the earth towards the south allowing the winter sun to penetrate into the living areas while floor to ceiling glass allows the indoor spaces to flow out into this green court. The building is designed as a load bearing exposed brick structure with flat slabs. This makes the construction process simpler and faster while allowing for larger volumes and an effortless aesthetic. The spaces ofare organized along a linear gallery that’s forms the spine of the building, providing for efficient circulation as well as the zone through which all services are carried and distributed.

Gerelateerde projecten

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Magazine

Andere projecten van vir.mueller architects

winchester residence
Winchester, USA
delwara community toilets
Delwara
iyengar residence
New Delhi
library in wellesley
Wellesley, USA
asian games village residence I
New Delhi