Courtyard House (with RMA architects)

Alibag
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
照片 © Ariel Huber
建筑师
_OPOLIS
年份
2010

The house forms a ‘C’ shaped courtyard with a lap pool along its open end. The 7500 sft house has verandah and passages which become outdoor living areas in the humid Alibag climate. The house takes the vernacular idiom of the pitched roof courtyard house and aims to blend within the surrounding rural landscape with the use of red clay Mangalore and ceiling tiles- yet distinct in its proportions to create a contemporary space. A lotus pond with a frangipani tree is the entrance feature within the courtyard and helps gives scale to the space. The house uses traditional cement flooring to bind all the spaces. All rooms have courts to maintain privacy for the interior spaces. There is a separate spa structure that sits overlooking a pond- a feature incorporated to use the natural overflow of the monsoon stream.

相关项目

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

杂志

以下出品方的其他项目 _OPOLIS

Symbiosis Lavale Campus
Pune
Spencer Stuart
Mumbai
Nexus Capital
Mumbai
Hemani Residence
Mumbai
Arun Patel
Mumbai