HP Campus

Bangaluru
Photo © Romil Sheth
Photo © Romil Sheth
Dessin © RMA Architects
Photo © Rajesh Vora
Photo © Ariel Huber
Photo © Rajesh Vora
Architectes
RMA Architects
Année
2006

The organization of the building is based on zoning the various programmatic components so that the new intervention has minimal visual impact on the campus.  In order to achieve this, the existing curtain of trees along a storm water channel is used advantageously to screen the majority of buildings.  Along the trees is a spine—a movement zone, containing staircases, elevators, and major conference rooms.  The spine is anchored at two ends by the employees’ facility centre, which contains the food courts, gymnasium, ATMs, and internet stations.

Five Software Blocks are attached like plug-ons to the spine. These are clearly articulated as two separate blocks, one housing the software and call centre functions, and the other housing building services. In their architectural expressions, they are ‘containers’ for working and housing the support services—and are articulated as ‘machines’ for these functions.

Projets liés

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Autres projets de RMA Architects

Restoration of the Chowmahalla Palace Complex
Hyderabad
Visitors’ Centre at CSMVS (formally Prince Of Wales Museum)
Mumbai
House in a Tea Garden
Conoor
Hathigaon (Housing for Elephants and their Mahouts)
Amber, Rajasthan
KMC Corporate Office
Hyderabad