University Campus

Kottayam
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Architects
architectureRED

UNIVERSITY CAMPUS

The design for the institution developed from the idea of lifting the building and allowing the wetlands to continue below the structure. The open spaces and community areas of the campus were then integrated with the wetlands to create a unique, yet responsible response to the context.

The buildings were drawn out as linear bars placed on the wetlands, with a series of open spaces along the length which opened up into public spaces and break out areas for common usage by the students. A series of open and semi-open spaces link the buildings while maintaining a constant connection with the outside. The elevation reflects the buildings orientation and responds to the climatic considerations of Kerala.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by architectureRED

Kaya
Chennai
ECR Villas
Chennai
Beach Villa
Chennai
Raga
Chennai
Aeronautical Department Block
Chennai