Nitesh Buckingham Gate

Bangalore
Arquitectos
CnT Architects
Ano
2009

This upmarket apartment building in the heart of the city contains 12 flats in a four storey building. The challenge was to provide something more than just an adequate space for living stacked in repetitive floors. Every apartment has a combination of uniquely linked spaces with differing scales to demarcate public and private areas, these areas are well lit by large windows and continuous balconies. The design ensures that the rooms are open to nature, and also provide for privacy and shelter from direct solar heat gain. This is achieved by two layers of skin on the building – an outer layer of fibre reinforced concrete louvers, and an inner layer of sliding wood louver screens. The treatment of the external skins brings a warm yet contemporary aesthetic to the building, this is also responsive to climate and provides privacy.

Projetos relacionados

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Revista

Outros projetos por CnT Architects

International Flower Auction Center
Bengaluru
Tata-Dhan Academy
Madurai
Brigade Rubix
Bengaluru
Brigade Courtyard Apartments
Bengaluru
ValueLabs
Hyderabad
Office interior for MindTree
Bengaluru