Nitesh Buckingham Gate

Bangalore
Architetti
CnT Architects
Anno
2009

This upmarket apartment building in the heart of the city contains 12 flats in a four storey building. The challenge was to provide something more than just an adequate space for living stacked in repetitive floors. Every apartment has a combination of uniquely linked spaces with differing scales to demarcate public and private areas, these areas are well lit by large windows and continuous balconies. The design ensures that the rooms are open to nature, and also provide for privacy and shelter from direct solar heat gain. This is achieved by two layers of skin on the building – an outer layer of fibre reinforced concrete louvers, and an inner layer of sliding wood louver screens. The treatment of the external skins brings a warm yet contemporary aesthetic to the building, this is also responsive to climate and provides privacy.

Progetti collegati

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Rivista

Altri progetti di CnT Architects

Spectra Palmwoods
Bangalore
Tata-Dhan Academy
Madurai
IIM Trichy
Tiruchirappalli
Vizag Street beautification
Visakhapanam
Ramaiah House
Bangalore