House in a Tea Garden

Conoor
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rahul Mehrotra
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
建筑师
RMA Architects
年份
2008

Set in a tea plantation, the house was designed to minimize the impact of its footprint on the landscape. Several inexpensive mock-ups were used to determine the optimum location both from the perspective minimizing impact as well as the framing of potential views. The house is covered in a cantilevered metal roof that floats above the verandah and reflects the tea garden below. A form-finished concrete tube forms the central circulation spine for the house, with interior spaces finished in richly textured natural wood.

相关项目

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

杂志

以下出品方的其他项目 RMA Architects

HP Campus
Bangaluru
Restoration of the Chowmahalla Palace Complex
Hyderabad
Visitors’ Centre at CSMVS (formally Prince Of Wales Museum)
Mumbai
Hathigaon (Housing for Elephants and their Mahouts)
Amber, Rajasthan
KMC Corporate Office
Hyderabad