ECR Villas

Chennai
Dessin © architectureRED
Dessin © architectureRED
Dessin © architectureRED
Dessin © architectureRED
Dessin © architectureRED
Visualisation © architectureRED
Visualisation © architectureRED
Visualisation © architectureRED
Visualisation © architectureRED
Architectes
architectureRED

ECR VILLAS

Site Division

The site is divided into individual plots with a common driveway. Each house  has its individual parking slots.

Spatial Organization

The villas are linearly organized and each villa has an entry court and a rear landscaped garden. These gardens are connected across the site to span a continuous green network. Pedestrian strips connect the forecourt and the rear garden.

Building Configuration

The building overlays are offset to let in the pedestrian spine. This also takes advantage of the prevailing wind directions and allows it to pass through the spine. The natural topography of the site is used to organize the villas across three levels, two on podiums and one at the formed level of the site. The driveway and parking is tucked under the podium enabling a green belt along the length of the site. There is an open space network all along the rear side.

Projets liés

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

Magazine

Autres projets de architectureRED

Beach Villa
Chennai
Raga
Chennai
Aeronautical Department Block
Chennai
Kenbridge Schools
University Campus
Kottayam