ECR Villas

Chennai
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Drawing © architectureRED
Visualization © architectureRED
Visualization © architectureRED
Visualization © architectureRED
Visualization © architectureRED
Arquitectos
architectureRED

ECR VILLAS

Site Division

The site is divided into individual plots with a common driveway. Each house  has its individual parking slots.

Spatial Organization

The villas are linearly organized and each villa has an entry court and a rear landscaped garden. These gardens are connected across the site to span a continuous green network. Pedestrian strips connect the forecourt and the rear garden.

Building Configuration

The building overlays are offset to let in the pedestrian spine. This also takes advantage of the prevailing wind directions and allows it to pass through the spine. The natural topography of the site is used to organize the villas across three levels, two on podiums and one at the formed level of the site. The driveway and parking is tucked under the podium enabling a green belt along the length of the site. There is an open space network all along the rear side.

Projetos relacionados

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Revista

Outros projetos por architectureRED

Kaya
Chennai
Beach Villa
Chennai
Raga
Chennai
Aeronautical Department Block
Chennai
Kenbridge Schools