ECR Villas

Chennai
図面 © architectureRED
図面 © architectureRED
図面 © architectureRED
図面 © architectureRED
図面 © architectureRED
ビジュアリゼーション © architectureRED
ビジュアリゼーション © architectureRED
ビジュアリゼーション © architectureRED
ビジュアリゼーション © architectureRED
建築家
architectureRED

ECR VILLAS

Site Division

The site is divided into individual plots with a common driveway. Each house  has its individual parking slots.

Spatial Organization

The villas are linearly organized and each villa has an entry court and a rear landscaped garden. These gardens are connected across the site to span a continuous green network. Pedestrian strips connect the forecourt and the rear garden.

Building Configuration

The building overlays are offset to let in the pedestrian spine. This also takes advantage of the prevailing wind directions and allows it to pass through the spine. The natural topography of the site is used to organize the villas across three levels, two on podiums and one at the formed level of the site. The driveway and parking is tucked under the podium enabling a green belt along the length of the site. There is an open space network all along the rear side.

関連したプロジェクト

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

architectureRED によるその他のプロジェクト

Kaya
Chennai
Beach Villa
Chennai
Raga
Chennai
Aeronautical Department Block
Chennai
Kenbridge Schools