Brigade Courtyard Apartments

Bengaluru
Visualization © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Photo © CnT Architects
Arquitectos
CnT Architects
Ano
2011
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories

The design challenge seeks to effectively tackle the dense nature of these dwellings, without compromising on the builders economic requirements, yet create a feeling of domesticity and privacy. Each apartment unit is designed with its own landscaped terrace or sit-out space. This series of terrace fronts form a successful buffer between adjacent and opposite blocks, thus making each apartment unit an individual house in itself. The idea of private landscaped terrace is achieved by means of interlock of apartment units, each one uniquely designed and positioned across this four storey complex. Thus a series of landscaped terraces tumble down to the larger central courtyard. The main courtyard is a pedestrian garden, free of motorized traffic, which in turn responds to the open landscape in front of the project.

Projetos relacionados

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Outros projetos por CnT Architects

IIM Trichy
Tiruchirappalli
Vizag Street beautification
Visakhapanam
Ramaiah House
Bangalore
Mindtree Kalinga
Bhubaneshwar
Brigade Exotica
Bangalore